Milliseid zero waste tooteid ma endiselt kasutan?

juuli 05, 2024

Zero waste tooted

Paar aastat tagasi tekkis mul suur huvi igasuguseid zero waste tooteid proovida. Päris palju sai proovitud, aga on ka asju, mille proovimiseni ma kunagi ei jõudnud. No see selleks. Nagu iga muu asjaga, on ka zero waste selline asi, mida tuleks mõõdukuse piires võtta, aga ma arvan, et on igati tore, kui igaüks oma tarbimisharjumusi natukene muuta proovib. :)

Siit ka idee selle artikli jaoks: zero waste tooted, mida ma endiselt kasutan, ehk siis asjad, mis on minu elustiili sobitunud. 

Metallist raseerija - olen seda juba 2 aastat kasutanud ning ma kujutan ette, et olen lisaks plastikule ka rahaliselt väga palju säästnud. Terad on vahetatavad ja 1 pakk 5 teraga maksab umbes 2€ vms. Mu kõige suurem hirm oleks see kuskile hotellituppa maha unustada. 

Korduvkasutatav vatitikk - ka selline asi, mida ma endiselt kasutan, sest täiesti mõttetu oleks ju iga kuu uus pakk osta, et neid ükshaaval jälle prügikasti visata. 

Korduvkasutatavad meigieemalduslapid - pean tunnistama, et meigieemalduslapid on küll selline asi, mis nõuab natuke rohkem tööd. Neid saab muidugi pesumasinas pesta, aga ma eelistan nad juba enne seda seebi ja veega üle loputada, et mu riided ei peaks meigi sees ligunema. :D Siiski, mitte midagi ületamatut selles ei ole ja paari aasta jooksul samuti päris kena kogus prahi ja raha pealt kokku hoitud. 

Puidust hambahari - see on lihtsalt selline asi, et kui poes on olemas nii puidust kui ka plastikust hambahari, siis miks seda plastikut vaja on? 

Tükiseep - ka selline täiesti tavaline asi, mille puhul ma ei näe põhjust seda plastiktopsi sisse pakendatuna osta. 

Klaaspurgis naturaalne deodorant - ma ilmselt ei osta enam kunagi ühtegi "tavalist" poe deodoranti, sest minu puhul naturaalsed toimivad ja las see siis olla nii. 

Taaskasutatud klaaspurgid - ma ei saa neist samuti mitte kunagi üle ega ümber. :D

Silikonist muffinivormid - ma pole kindel kas see just mingi eriline 'swap' on, aga kui oled suurem küpsetaja, siis on väga mugav, kui sellised asjad kodus olemas on ja prügikast pole seda muffinipaberihunnikut täis. 

Silikonist küpsetusmatt - leiab endiselt kasutust, kuigi ta ei näe enam nii ilus välja ja ma salaja unistan uuest, aga noh, kuidagi ei taha seda vana niisama ära visata ka. Maybe one day.

Metallist kõrred - kui need juba olemas on, siis on võimatu neid mitte kasutada. 

Zero waste tooted

Paar asja, mida ma enam nii usinalt ei kasuta...

Naturaalne hambaniit klaastopsis - ei kasuta lihtsalt sellepärast, et mul on hambavahede puhastamiseks nüüd Stormo surveprits. :D

Hambapesu tabletid, tahked šampoonid ja palsamid - tegelikult ma vahepeal ikka kasutan neid ka, aga need on lihtsalt sellised asjad, mille puhul poes käsi ikka erinevate ilusate pudelite ja bränditoodete poole haarab. Väikesed rõõmud on ka elus lubadtud. 

Kuidas on lood teiega, kas kasutate siit midagi?

Postita kommentaar